KiKiD Workshop

De KiKiD Workshop is speciaal ontworpen voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Voor deze interactieve en inspirerende workshop kunnen jullie kiezen uit drie belangrijke thema’s: mentale gezondheid, liefde & relaties, of pesten & social media. Door middel van video’s, kennisoverdracht en oefeningen helpen we leerlingen met bewustwording en reiken wij tools aan om met uitdagingen om te gaan waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen.

De workshop wordt gegeven door twee jongerenexperts van KiKiD. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid en bevinden zich dicht bij de belevingswereld van de leerlingen. Dit zorgt ervoor dat er snel een open gesprek ontstaat, waarin kinderen zich veilig voelen om kwetsbare onderwerpen te bespreken.

Keuze uit 3 thema’s

De workshops van KiKiD focussen zich op grenzen en wensen, en groepsdruk rondom mentale gezondheid, liefde & seksualiteit en pesten. Per thema wordt behandeld:

 • Mentale Gezondheid
  In deze workshop bespreken we wat de invloed is van gedachten op je gemoedstoestand en leren leerlingen technieken om hun gedachten positief te beïnvloeden.
 • Liefde en Relaties
  Leerlingen worden zich bewust van hun eigen wensen en grenzen. Ook leren ze op een duidelijke manier aan te geven wat die wensen en grenzen zijn, zonder conflicten te veroorzaken.
 • Pesten en Social Media
  Leerlingen ontdekken hun eigen grenzen kennen als het gaat om social media en pesten. Ook helpen wij ze met assertiviteit; hoe kun je grenzen aangeven en bewaken op een respectvolle manier?

 

Wat biedt de KiKiD Workshop?

 • Doelgroep: groep 7 en 8 van de basisschool.
 • Thema’s: mentale gezondheid, liefde & relaties, pesten & social media
 • Duur: 90 minuten.
 • Begeleiding: gegeven door twee jongerenexperts van KiKiD (18-25 jaar).
 • Inhoud: combinatie van video’s waarin rolmodellen (jongeren, artiesten en influencers) met elkaar in gesprek gaan over het thema, kennisoverdracht en oefeningen met de klas.
 • Doel: bewustwording en aanleren van vaardigheden.
 • Prijs: € 500 voor 2 workshops*, met de mogelijkheid om verschillende klassen en thema’s te combineren.

*Neem contact met ons op over de kosten. Er zijn regelmatig mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de prijs. Denk aan gemeentelijke of landelijke subsidie, CJP-budget en/of sponsoring. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Boek nu 

Wil je meer weten of direct een workshop boeken? Neem contact op met Aart Rijken: aart@kikid.nl of 06 15 34 59 34.

 

Meer informatie?

Contact

Aart Rijken

Projectmanager

E-mail

aart@kikid.nl

Telefoon

06 15 34 59 34