Nieuws

Naar overzicht

Koningin Maxima op bezoek. Wat een bekroning op ons werk!!

Niemand minder dan Koningin Máxima heeft donderdagochtend onze voorstelling Talk to Me bijgewoond op de Tobiasschool in Amsterdam. Deze educatieve theatervoorstelling, uitgevoerd door onze jongerenexperts (18-24 jaar), gaat over mentale gezondheid onder jongeren. Een thema waar de koningin zich als erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van Stichting MIND Us al jaren voor inzet.

Tijdens KiKiD’s voorstelling Talk To Me worden korte scènes gespeeld over onderwerpen als zelfbeeld, prestatiedruk, sombere gedachten en eenzaamheid. Na elke scène gaan onze jongerenexperts in kleine groepjes in gesprek met de leerlingen. Dat doen ze aan de hand van opdrachten en stellingen. Ook worden er opdrachten en oefeningen gedaan., waaronder een ademhalingsoefening waar de Koningin ook aan meedeed! Koningin Máxima bekeek een aantal scènes en sloot aan bij de gesprekken met de leerlingen uit het derde leerjaar vmbo.

Na de voorstelling spraken wij met Koningin Máxima, Frederieke Vriends, Directeur Mind Us, en Prof. Dr. Arne Popma, hoofd van de afdeling en hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het VUmc, en met de Directeur en zorgcoördinator van de Tobiasschool over het belang van het bespreekbaar maken van mentale gezondheid op scholen. Ook werd ingegaan op de werkwijze van KiKiD en de samenwerking tussen gemeenten en scholen.

Koning Maxima zei onder andere het volgende: “Kinderen en jongeren kunnen pas leren als ze zich goed en veilig voelen! Daarnaast hebben ze ook ook ruimte nodig om het zelf te leren!’

De koningin zet zich al jaren in voor onderwerpen die haar aan het hart gaan, in het bijzonder voor een mentaal gezonde jeugd. Als erevoorzitter van Stichting MIND Us maakt zij zich hard voor meer veerkracht onder jongeren en een goede mentale gezondheid. Iets wat naadloos aansluit bij ons doel.

Oprichter en directeur van Stichting KiKiD Janine de Ridder: “Wat een eer om Koningin Máxima te ontvangen tijdens onze voorstelling. Geweldig hoe zij zich net als ons inzet voor een mentaal weerbaardere jeugd. Dit stimuleert ons nóg meer om door te gaan met onze missie: sociaal emotionele thema’s binnen het onderwijs net zo belangrijk maken als taal en rekenen.”

Fotos MindUs Robin Utrecht

20 maart 2024

Contact

Mark Miedema

Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

06-13329769