Nieuws

Naar overzicht

Donatie van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving

Kinderen die te maken krijgen met pesterijen, voelen de gevolgen daarvan nog vele jaren! Reden voor KiKiD om een interventie over (cyber) Pesten te willen ontwikkelen voor leerlingen op basisscholen. En dankzij een prachtige financiële bijdrage van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) kunnen we dit nu gaan doen! Er wordt o.a. een volledige educatieve theatervoorstelling ontwikkeld en er worden videolessen ontwikkeld die tezamen een aansprekend en effectieve aanpak zijn.

Het doel van het project is om pesten te voorkomen. Ook willen we kinderen met het project bewuster maken over de risico’s van (cyber) pesten, het verschil tussen plagen en (cyber) pesten en de invloed van groepsdruk.

In een pilot periode die start vanaf maart 2023 gaan we meerdere scholen de mogelijkheid bieden om voordelig kennis te maken met de interventie. Wil je onderdeel zijn van de pilot laat het dan vast weten.

De financiële bijdrage van SASS, tezamen met wat kleinere schenkingen als gevolg van een crowdfunding binnen Achmea en een donatie van de Finance Run, maken het mogelijk de interventie te ontwikkelen op een wijze die aansluit bij de belevingswereld van kinderen in groep 6, 7 en 8 binnen het Primair Onderwijs. Een cruciaal moment in de ontwikkeling van kinderen om met dit thema aan de slag te gaan en aan weerbaarheid en preventie te doen.

Een enorm belangrijke en waardevolle investering!

24 november 2022

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769