Nieuws

Naar overzicht

KiKiD ontvangt 400.000 euro van de Nationale Postcode Loterij !

Stichting KiKiD werd dinsdagochtend tijdens Koffietijd verrast met een cheque voor 400.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Deze eenmalige schenking maakt het mogelijk voor KiKiD om educatieve theatervoorstellingen te maken voor leerlingen op (basis) scholen, meer te investeren in online videolessen en de stappen te zetten, zoals het doen van onderzoek, die nodig zijn naar onderscheidende en erkende interventies.

Belevingswereld van jongeren

Stichting KiKiD maakt al 15 jaar educatieve theatervoorstellingen voor leerlingen op het VO, MBO én nu ook PO over sociaal-emotionele en maatschappelijke thema’s zoals mentale gezondheid, seksualiteit & relaties, drankgebruik, sociale media, sexting en pesten. Ook worden projecten en producten gemaakt voor docenten en voor ouders. De voorstellingen en de andere projecten van KiKiD zoals projectweken, trainingen en digitale lessen worden uitgevoerd door een groep bevlogen jongerenexperts met daarnaast ook geregeld inzet van bekende Nederlanders als Bente en Défano Holwijn, met wie onlangs een nieuwe videoles op het gebied van mentale gezondheid is ontwikkeld.

Oprichter en directeur Stichting KiKiD Janine de Ridder:  “Wij zijn verrast en superblij met deze eenmalige schenking van de Postcode Loterij. Het is zeker in ons jubileumjaar een bijzonder welkome gift die we ook als blijk van waardering zien voor het werk dat wij in de afgelopen 15 jaar al hebben verricht. De bijdrage stimuleert ons in onze missie om sociaal emotionele thema’s binnen het onderwijs net zo belangrijk te laten zijn als taal en rekenen. Bedankt Nationale Postcodeloterij!!’

Weerbaarheid jonge mensen

Jonne Arnoldussen (managing director Nationale Postcode Loterij): “Dankzij de deelnemers kunnen we deze mooie bijdrage aan Stichting KiKiD doen. Bij de Postcode Loterij steunen we goede doelen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. KiKiD ontwikkelt projecten die er op gericht zijn écht in gesprek te komen met jongeren over voor hen belangrijke thema’s, en daarmee vergroten ze de weerbaarheid van jonge mensen. Hier draagt de Postcode Loterij graag aan bij.”

 

Check hier de videobeelden: https://www.koffietijd.nl/videos/57553/fragmenten/verrassing-stichting-kikid

8 maart 2023

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769