Nieuws

Naar overzicht

KiKiD Sterrenstof lanceert online lessen met rapper Pjotr om pesten tegen te gaan

In het kader van de Week Tegen Pesten (25 t/m 29 september) lanceert KiKiD Sterrenstof twee online videolessen op het bestrijden van pesten. In de lessen, ontwikkeld voor groep 7 en/of 8 van het basisonderwijs, staat de gerenommeerde Pjotr in de schijnwerpers, om een krachtige boodschap van respect, begrip en openheid rondom pesten te verspreiden. 

 

Naast de lessen heeft KiKiD ook een nieuwe educatieve theatervoorstelling gemaakt met de naam Me & You. In combinatie met de lessen biedt KiKiD hiermee een effectieve interventie voor scholen in het basisonderwijs.

De lessen en de voorstelling zijn gemaakt dankzij een donatie van o.a. SASS, Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving, Zilveren Kruis Achmea en de Finance Run. Dankzij SASS, Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving, de Nationale Postcodeloterij en het VSBfonds kan de interventie tegen een fors gereduceerd tarief worden aangeboden.

Als je in de Week tegen Pesten contact opneemt dan kunnen we de lessen en voorstelling tegen een sterk gereduceerd tarief aanbieden.

 

Interesse? Neem contact op.

 

Meer over de lessen en de voorstelling:

In de effectieve en gebruiksvriendelijke videolessen gaat rapper Pjotr met de jongerenexperts van KiKiD in gesprek over pesten: waar ligt de grens tussen plagen en pesten? Wat kan pesten met iemand doen? Hoe kun je voor iemand opkomen? Pjotr, bekend om zijn inspirerende teksten en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, zal zijn persoonlijke ervaringen delen en samen met de leerlingen nadenken over manieren om een veilige en ondersteunende omgeving in scholen te creëren.

De online lessen kunnen aan de hand van eenvoudige instructies door docenten worden gegeven, zijn interactief en zitten vol video’s, stellingen, opdrachten en vragen. KiKiD Sterrenstof combineert video’s, muziek, storytelling en interactieve activiteiten om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van pesten en hen te empoweren om positieve verandering teweeg te brengen.

De lessen bevatten onder andere:

  • Muzikale inspiratie: Pjotr is te zien in een videoclip van zijn eigen spoken word over pesten, speciaal gemaakt voor de lessen;
  • Interactieve discussies: leerlingen krijgen de kans om vragen te stellen, hun gedachten te delen en ideeën uit te wisselen over het bestrijden van pestgedrag;
  • Praktische tips: De les bevat praktische tips en strategieën voor het herkennen en aanpakken van pesten in de schoolomgeving;
  • Inclusieve samenwerking: door samen te werken aan oplossingen en begrip te bevorderen, zullen leerlingen worden aangemoedigd om deel uit te maken van een inclusieve gemeenschap;
  • Doorverwijzing naar hulpinstanties: de lessen bevatten doorverwijzingen naar hulpinstanties waar leerlingen terecht kunnen als ze behoefte hebben om met iemand te praten of om extra informatie op te doen.

De voorstelling wordt op school uitgevoerd door vier jongeren experts van KiKiD. Aan de hand van een reeks toffe, aansprekende en rakende scènes gaan de jongeren experts het gesprek aan met de leerlingen. De voorstelling duurt 75 á 90 minuten en wordt voor één klas per voorstelling gespeeld. Twee op een dag.

Voorstellingen van KiKiD worden altijd zeer goed beoordeeld. Met een cijfer variërend tussen een 8.4 en 8.6! Door docenten en de leerlingen!

Pesten vormt nog steeds een groot probleem op scholen: per klas worden gemiddeld twee leerlingen gepest. Pesten is echter niet alleen een probleem in de klas, maar van de hele maatschappij. Naast de kans op sociale en emotionele problemen bij pestslachtoffers, zoals eenzaamheid, angst en depressie, zijn er ook gevolgen voor de pesters zelf. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat pesters steeds vaker met justitie in aanraking komen, en daarnaast kan een onveilige sfeer in de klas leiden tot verminderde leerprestaties in het algemeen. Het is noodzakelijk dat leerlingen worden voorgelicht over de gevolgen van pesten en leren hoe ze op een veilige manier om kunnen gaan met elkaar.

Interesse in het aanbod? Neem contact op.

 

15 september 2023

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

06-13329769