Nieuws

Naar overzicht

Nieuw online lesmateriaal over seksualiteit, verliefdheid en grenzen

Actrice en zangeres Bente Fokkens staat centraal in twee digitale lessen over over seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag, verliefdheid, wensen en grenzen. De 50 minuten durende lessen worden in De Week van de Liefde geïntroduceerd, die op 14 februari van start gaat. In de lessen praat Bente met haar beste vriend Joël over onder andere (homo)seksualiteit, zelfliefde, respect, en grenzen en wensen. Het gesprek wordt afgewisseld met open vragen, sleepvragen en stellingen waar leerlingen met behulp van hun mobiele telefoon antwoord op kunnen geven.

Seksueel overschrijdend gedrag bestaat sinds jaar en dag, maar is actueler dan ooit, onder meer vanwege de recente verhalen rondom The Voice of Holland. KiKiD wil kinderen al op jonge leeftijd stimuleren het gesprek aan te gaan over seksualiteit, respect, wensen en grenzen. En dat daardoor ook ouders en docenten zich vrij voelen om een open en eerlijk gesprek aan te gaan. KiKiD biedt een helpende hand deze gesprekken tot stand te brengen.

Over Bente Fokkens

Bente Fokkens is actrice en zangeres. In 2012 was ze deelnemer aan The Voice Kids en speelde ze de hoofdrol in de bioscoopfilm Kappen (over zinloos geweld). In mei van het afgelopen jaar verscheen het nummer Nee is nee, een duet met zangeres Maan. Met het nummer willen zij een steentje bijdragen aan de discussie rondom straatintimidatie.

Het gratis lesmateriaal is vanaf 11 februari beschikbaar op het KiKiD-leskanaal op het online leerplatform LessonUp (waar dagelijks meer dan 100.000 leerlingen gebruik van maken in de klas).

Check de les hier

7 februari 2022

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769