Me&You – programma over (cyber) pesten voor basisscholen (groep 7/8)

In de Week tegen Pesten lanceert KiKiD een nieuwe educatieve theatervoorstelling én twee online videolessen voor het bestrijden van pesten. In de lessen, ontwikkeld voor groep 7 en/of 8 van het basisonderwijs, staat de bekende rapper Pjotr in de schijnwerpers, om een krachtige boodschap van respect, begrip en openheid rondom pesten te verspreiden. 

Naast de lessen heeft KiKiD ook een nieuwe educatieve theatervoorstelling gemaakt met de naam Me & You. In combinatie met de lessen biedt KiKiD hiermee een effectieve interventie voor scholen in het basisonderwijs.

De videolessen met Pjotr en de voorstelling Me&You zijn nu in te kopen tegen een sterk gereduceerd tarief!

Neem contact op

Meer over de voorstelling en de lessen:

De voorstelling wordt op school uitgevoerd door drie jongeren experts van KiKiD. Aan de hand van een reeks toffe, aansprekende en rakende scènes gaan de jongeren experts, na iedere scène, in kleine groepjes het gesprek aan met de leerlingen. De voorstelling duurt 80 á 90 minuten en wordt voor één klas per voorstelling gespeeld. Twee op een dag.

Voorstellingen van KiKiD worden altijd zeer goed beoordeeld. Met een cijfer variërend tussen een 8.4 en 8.6! Door docenten en de leerlingen!

De voorstelling wordt aangeboden i.c.m. twee videolessen.

In de effectieve en gebruiksvriendelijke videolessen gaat rapper Pjotr met de jongerenexperts van KiKiD in gesprek over pesten: waar ligt de grens tussen plagen en pesten? Wat kan pesten met iemand doen? Hoe kun je voor iemand opkomen? Pjotr, bekend om zijn inspirerende teksten en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, zal zijn persoonlijke ervaringen delen en samen met de leerlingen nadenken over manieren om een veilige en ondersteunende omgeving in scholen te creëren.

De online lessen kunnen aan de hand van eenvoudige instructies door docenten worden gegeven, zijn interactief en zitten vol video’s, stellingen, opdrachten en vragen. De lessen combineren video’s, muziek, storytelling en interactieve activiteiten om leerlingen bewust te maken van de gevolgen van pesten en hen te empoweren om positieve verandering teweeg te brengen.

De lessen bevatten onder andere:

  • Muzikale inspiratie;
  • Interactieve discussies;
  • Praktische tips;
  • Inclusieve samenwerking;
  • Doorverwijzing naar hulpinstanties.

Pesten vormt nog steeds een groot probleem op scholen: per klas worden gemiddeld twee leerlingen gepest. Pesten is echter niet alleen een probleem in de klas, maar van de hele maatschappij. Naast de kans op sociale en emotionele problemen bij pestslachtoffers, zoals eenzaamheid, angst en depressie, zijn er ook gevolgen voor de pesters zelf. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat pesters steeds vaker met justitie in aanraking komen, en daarnaast kan een onveilige sfeer in de klas leiden tot verminderde leerprestaties in het algemeen. Het is noodzakelijk dat leerlingen worden voorgelicht over de gevolgen van pesten en leren hoe ze op een veilige manier om kunnen gaan met elkaar.

Meer weten over dit aanbod? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Zie hoe een project op een basisschool er uit ziet en wat het doet met de leerlingen?

 

Over KiKiD:

KiKiD zet theater in als middel om de jonge doelgroep te bereiken. In de theatervoorstellingen wordt er aan de hand van korte scènes en stellingen over de thema’s gepraat. Daarin kenmerken de projecten van KiKiD zich ook doordat er gewerkt wordt met jongerenexperts (18-24 jaar). Zij staan zelf nog dicht bij de doelgroep waardoor er snel een veilige sfeer ontstaat waarin er open en eerlijk met elkaar wordt gepraat.

Waarom zijn de projecten van KiKiD bijzonder?

  • Ze haken in op relevante maatschappelijke thema’s en gaan in op de mogelijke risico’s en gevaren
  • Door het inzetten van onze jongerenexperts en de stoere uitstraling zijn de projecten zeer aantrekkelijk voor de jonge doelgroep
  • Alle programma’s en trainingen zijn in te zetten in het kader van de Gezonde School Methodiek
  • Onze aanpak is onderzocht door TNO en Movisie. Hierdoor is ons project “Benzies & Batchies” en de training “Ik hou van mij” opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het NJi en in het loketgezondleven.nl van het RIVM

Meer informatie?

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769