Projectweken

Naast het losse aanbod van KiKiD, verzorgen we ook projectweken voor het voortgezet onderwijs. Deze projectweken worden op maat samengesteld, maar gaan altijd over verschillende maatschappelijke thema’s, zoals: groepsdruk, grenzen en wensen, weerbaarheid, relaties en seksualiteit, social media en pesten. De projectweken van KiKiD worden door docenten gemiddeld met een 8 beoordeeld!

Theorie en praktijk

De projectweken of -dagen bestaan uit workshops, theater en theorielessen.  In overleg met de school maakt KiKiD een divers, educatief en creatief programma. Voor de projectweken werkt KiKiD nauw samen met verschillende professionele organisaties. 

Samenwerkingpartners

Tijdens projectweken werkt KiKiD samen met onder andere:

  • Qpido: Het programma heeft tot doel de (seksuele) weerbaarheid van leerlingen ten aanzien van de risico’s van sociale media te vergroten. 
  • Master Voetbal Plan: Spelenderwijs leren kinderen wat respect, samenwerking en positief leiderschap nou echt betekent en hoe je het controleren van de bal in het schoolse leven kunt vertalen.
  • Jongerenwerk: Ze vertellen over het jongerenwerk en de plaatsen waar de jongeren naartoe kunnen gaan voor verschillende activiteiten en eventuele hulp.
  • Archell Thompson: maken taboes bespreekbaar zoals: (kinder)- mishandeling, criminaliteit, minderwaardigheidscomplexen en vergeving.
  • Sexmatters: Sexmatters creëert de ruimte waarin meer ‘out of the box’ over seks en gender geschreven, gedacht en gepraat mag worden.
  • Steralure: De leerlingen gaan onder begeleiding van Rapper Kamikazi, tevens trainer bij KiKiD een rap maken. 

Meer informatie?

Contact

Carmel de Boer

Projectmanager

Telefoon

06 27 12 02 63