Sociale Media & Pesten

Like Me (voor VO) of Me&You (voor PO)

Alles over sociale media, (cyber)pesten en groepsdruk

Sociale media, smartphones en games: de eeuw van het internet biedt talloze voordelen en kansen. Maar er zitten ook ernstige risico’s aan. Cyberpesten is hetzelfde als “gewoon” pesten, maar dan niet alleen op school. Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week. Eenmaal online is er geen weg terug.

Het programma (voor de hoogste klassen van het PO hebben we een op onderdelen aangepast programma)

 • een educatieve theatervoorstelling in de klas uitgevoerd door jongerenexperts (18-24 jaar)
 • een open gesprek over social media, cyberpesten en sociale veiligheid
 • inclusief een voorbereidende online les en een online les die na afloop door de docent zelf kan worden gegeven

Resultaten

Jongeren die hebben meegedaan aan het programma Like Me zijn zich bewuster van de risico’s van sociale media, de invloed van groepsdruk en de gevolgen van cyberpesten. Dit helpt hen om beter keuzes te maken, juist op moeilijke momenten.

Wat anderen zeggen

 • 9

  Interessant & grappig

  “We hebben de voorstelling erg positief ervaren. De leerlingen gaven aan dat het interessant en grappig was”

  Comenius College Nieuwerkerk aan den IJssel
 • 9

  Een zeer waardevol project!

  “Een zeer waardevol project! Goed om zulke onderwerpen met anderen te bespreken dan een docent of mentor. Leerlingen zijn ook open om het gesprek aan te gaan.”

  ST Michael College
 • 9

  Super leerzaam en nuttig

  “Super leerzaam en nuttig. Hele leuke manier om leerlingen bewust te maken van pesten en online gedrag, en een hele leuke interactieve manier van het bespreken van actuele onderwerpen.”

  Teylingen College Leeuwenhorst
 • 10

  Razend enthousiast

  “Dank voor jullie komst, wij (docenten en leerlingen) zijn razend enthousiast en vonden het geweldig! Het was prettig, interessant, duidelijk en een goede afstemming vooraf!”

  CSG Jan Arentsz
 • 10

  Mijn complimenten

  “Bij 3 kinderen (met pest verleden) maakte het wel wat los. Daar speelden de acteurs heel zorgvuldig op in. Met name bij een leerling. Na afloop nam een van de acteurs ook nog extra de tijd voor deze leerling. Mijn complimenten.”

  Helen Parkhurst Almere

Over dit programma

Voorstelling

Voor

1e en 2e klas van het VO & groep 7 en 8 van het PO. Maximaal 2 klassen tegelijk.

Duur

90 minuten

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Er zijn regelmatig mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de prijs. Denk aan gemeentelijke of landelijke subsidie, CJP budget en/of sponsoring. We informeren u graag over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Trainingen

Aanvullend op de voorstelling Like Me bieden we de training Groepsdynamiek. De training bestaat voor de helft uit een vast aantal oefeningen waarbij gewaarborgd wordt dat het hoofddoel van de training wordt bereikt: “Leerlingen krijgen vaardigheden aangeleerd om te zorgen voor een optimale groepsdynamiek. Hierbij zijn veiligheid en sfeer de belangrijkste indicatoren”. Naast de vaste basis van de training krijgt de school de mogelijkheid tegemoet te komen aan de behoefte van de individuele klas die de training krijgt. Hiervoor zal de hoofdtrainer contact hebben met de mentor van de groep. De training Groepsdynamiek bestaat uit twee trainingsmomenten van anderhalf uur.

Contact

Senna Kabbaj

Accountmanager

Telefoon

06 29 87 79 77