Relaties & Seksualiteit

Benzies & Batchies (voor VO) of Zoete Stories (voor PO)

Alles over liefde, daten en sexting

Jongeren komen van de ene op de andere dag terecht in een wereld waarin liefde en seksualiteit een belangrijke rol speelt. Om hun eigen koers daarin te kunnen varen, is het belangrijk dat ze respect en begrip hebben voor zichzelf en de ander.

Het programma (voor de hoogste klassen van het PO hebben we een op onderdelen aangepast programma)

 • een educatieve theatervoorstelling in de klas uitgevoerd door jongerenexperts (18-24 jaar)
 • een open gesprek met kleine groepjes over liefde, daten, seks, gender diversiteit, seksuele identiteit en alles eromheen
 • inclusief een voorbereidende online les en een online les die na afloop door de docent zelf kan worden gegeven

Resultaten

Jongeren die hebben deelgenomen aan het programma over relaties & seksualiteit zijn zich bewuster van hun eigen wensen, grenzen en de invloed van groepsdruk en media op hun (seksuele) gedrag.

Onderzoek

TNO en Movisie hebben de effectiviteit van het programma “Benzies & Batchies” en de training “Ik hou van mij” onderzocht. Bekijk de resultaten hier. Daarnaast is dit programma opgenomen in de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dit betekent dat de eventuele financiële steun hieruit kan worden gebruikt om KiKiD te boeken!

Wat anderen zeggen

 • 9

  Heel waardevol

  “De voorstelling was heel waardevol, het sloot goed aan en de leerlingen vonden het top en leerzaam. We willen graag vaker gebruik maken van jullie aanbod! “

  Purmer College
 • 10

  Goed gevoel bij leraren en leerlingen

  “Fijn dat jullie ondanks corona toch nog mogelijkheden hebben gevonden om de voorstelling door te laten gaan. We kijken met een heel goed gevoel terug op de voorstelling en leerlingen waren ook positief. Een vrije manier van bespreken van zaken die normaal toch niet zo gemakkelijk besproken worden”

  VSO Daaf Geluk
 • 9

  Superleuk, betrokken en interactief

  “De voorstelling is superleuk voor de leerlingen, betrokken en interactief!”

  Eerste Christelijk Lyceum
 • 9

  SUPER!

  “SUPER! Ondanks de coronamaatregelen voelden de leerlingen zich veilig om in een grotere groep te spreken. Volgend jaar weer!”

  Curio de Rotonde
 • 9

  Heel positieve ervaring!

  “Heel knap hoe ze de leerlingen wisten te bereiken met hun combinatie van toneel en gesprek. Ik vond het een interessante, afwisselende en interactieve voorstelling: dus heel positieve ervaring!”

  Einstein Lyceum

Over dit programma

Voorstelling

Voor

Benzies & Batchies voor 2e en 3e klas van het VO (twee klassen per voorstelling). Zoete Stories voor groep 7 en 8 van het PO (een klas per voorstelling)

Duur

90 minuten

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Er zijn regelmatig mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de prijs. Denk aan gemeentelijke of landelijke subsidie, CJP budget en/of sponsoring. We informeren u graag over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Trainingen

Aanvullend op de voorstelling Benzies & Batchies bieden we de training Grenzen. Deze training bestaat voor de helft uit een vast aantal oefeningen waarbij gewaarborgd wordt dat het hoofddoel van de training behaald wordt: “Leerlingen kunnen grenzen van zichzelf en anderen herkennen en aangeven”. Naast de vaste basis van de training krijgt de school de mogelijkheid tegemoet te komen aan de behoefte van de individuele klas die de training krijgt. Hiervoor zal de hoofdtrainer contact hebben met de mentor van de groep. De training Grenzen bestaat uit twee trainingsmomenten van anderhalf uur.

Contact

Senna Kabbaj

Accountmanager

Telefoon

06 29 87 79 77