Mentale Gezondheid

Talk to Me (voor VO) of Happy Me (voor PO)

Alles over mentale gezondheid, waaronder prestatiedruk, eenzaamheid, sombere gevoelens en zelfbeeld

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren kampen met mentale problemen. Ze ervaren stress door prestatiedruk en sociale media, voelen zich somber of eenzaam terwijl ze contant mensen om zich heen hebben. Er komt veel op jongeren af, en ze missen vaak steun en begrip. Erg belangrijk om hier met jongeren over in gesprek te gaan!

Het programma (voor de hoogste klassen van het PO hebben we een op onderdelen aangepast programma)

  • een educatieve theatervoorstelling in de klas uitgevoerd door jongerenexperts (18-24 jaar)
  • een open gesprek over mentale gezondheid aan de hand van de theaterscènes en opdrachten
  • inclusief een voorbereidende online les en een online les die na afloop door de docent zelf kan worden gegeven met aansprekende rolmodellen als Défano Holwijn en Wiwa (Willie Wartaal)

Resultaten

Jongeren die hebben meegedaan aan het programma Talk to Me of Happy Me zijn zich bewuster van de invloed van sociale media op hun zelfbeeld, de (on)maakbaarheid van het leven, de invloed van gedachten. Dit helpt hen om sterker te worden, erachter te komen dat ze niet de enige zijn, dat ze betere keuzes kunnen maken, dat praten helpt en dat er hulp te vinden is.

Over dit programma

Voorstelling

Voor

Talk to Me: alle klassen VO, 1e en 2e klas van het MBO Happy Me: groep 7, groep 8 van het PO - altijd 1 klas tegelijkertijd

Duur

90 minuten

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Er zijn regelmatig mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de prijs. Denk aan gemeentelijke of landelijke subsidie, CJP budget en/of sponsoring. We informeren u graag over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Contact

Senna Kabbaj

Accountmanager

Telefoon

06 29 87 79 77