Mentale Gezondheid

Talk to Me (voor VO) of Happy Me (voor PO)

Alles over mentale gezondheid, waaronder prestatiedruk, eenzaamheid, sombere gevoelens en zelfbeeld

Zeker na Corona zijn er veel onderzoeken verschenen waaruit blijkt dat het niet goed gaat met de mentale gezondheid van jongeren. Veel meer jongeren, dan voorheen, geven aan dat ze zich somberder voelen, dat ze meer prestatiedruk ervaren en dat ze zich eenzaam voelen terwijl ze constant mensen om zich heen hebben. Erg belangrijk om hier met jongeren over in gesprek te gaan!

Het programma (voor de hoogste klassen van het PO hebben we een op onderdelen aangepast programma)

  • een educatieve theatervoorstelling in de klas uitgevoerd door jongerenexperts (18-24 jaar)
  • een open gesprek over mentale gezondheid aan de hand van de theaterscènes en opdrachten
  • inclusief een voorbereidende online les en een online les die na afloop door de docent zelf kan worden gegeven met aansprekende rolmodellen als Défano Holwijn en Wiwa (Willie Wartaal)

Resultaten

Jongeren die hebben meegedaan aan het programma Talk to Me of Happy Me zijn zich bewuster van de invloed van sociale media op hun zelfbeeld, de (on)maakbaarheid van het leven, de invloed van gedachten. Dit helpt hen om sterker te worden, erachter te komen dat ze niet de enige zijn, dat ze betere keuzes kunnen maken, dat praten helpt en en dat er hulp te vinden is.

Over dit programma

Voorstelling

Voor

Talk to Me: 3e, 4e en 5e klas van het VO, 1e en 2e klas van het MBO Happy Me: groep 7, groep 8 van het PO - altijd 1 klas tegelijkertijd

Duur

90 minuten

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Er zijn regelmatig mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op de prijs. Denk aan gemeentelijke of landelijke subsidie, CJP budget en/of sponsoring. We informeren u graag over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Contact

Sanne Louw

Projectmanager

Telefoon

06 51 64 95 82