Nieuws

Naar overzicht

Week van het geld

Van 28 maart tot en met 1 april is het de Week van het geld, een nationale projectweek voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Het doel van deze week is om leerlingen te leren omgaan met geld. Wil je als leraar aandacht besteden aan dit thema? Lees dan snel verder of bekijk het KiKiD-aanbod rondom het thema Geld & Geluk.

Theatervoorstelling Donnie – Barki

De voorstelling Donnie – Barki (een tientje min honderd) gaat over geld, schulden en weerbaarheid. In deze voorstelling geven we jongeren inzicht in hun eigen drijfveren: wat doe je als je iets heel graag wil – of zelfs nodig hebt – maar je hebt geen geld? Kun je lenen van je ouders of vrienden? En waarom zou je dat wel of niet doen? Leerlingen die hebben deelgenomen aan Donnie – Barki hebben meer inzicht in hun drijfveren. Ze snappen de gevolgen van slechte financiële beslissingen en gaan voorzichtiger om met lenen en schulden. Meer informatie.

Digitale les over Geld & Geluk

Mede dankzij a.s.r. verzekeringen bieden we een digitale les over geld en geluk aan. In de les volgt de klas het verhaal van Kelvin: een jongere die door onhandig omgaan met geld in de problemen komt. Samen met de klas gaan de leerlingen met elkaar op zoek naar de beste manier voor Kelvin om dit op te lossen. Aan het eind van de les hebben ze gesproken over de waarde van geld, de relatie tussen geld en geluk en het maken van slimme keuzes op het gebied van geld. De les is kun je zelf geven als docent en is gratis beschikbaar op het online leerplatform LessonUp.

Check de les hier

21 maart 2022

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769