Nieuws

Naar overzicht

Willie Wartaal en KiKiD zetten zich in voor jongeren die het moeilijk hebben

Dat de coronacrisis impact heeft op de ontwikkeling van jongeren is duidelijk: er is meer sprake van sombere gevoelens onder jongeren, en ook zijn er signalen dat meer jongeren zich in onveilige thuissituaties bevinden. En daarom lanceert Stichting KiKiD gloednieuw lesmateriaal in samenwerking met rolmodel Willie Wartaal ‘Blijf geloven in jezelf, alles is mogelijk’. Aan de hand van zijn persoonlijke levensverhaal laat hij jongeren inzien dat ze in zichzelf moeten blijven geloven, ook wanneer het tegenzit.

 

Jongeren zijn inspirerend, een spiegel voor ons volwassenen én de toekomst. Ik hoop middels KiKiD een steentje bij te kunnen dragen aan hun zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Daarnaast wil ik ze graag een hart onder de riem steken, om ondanks je thuissituatie te blijven geloven in jezelf en dat alles mogelijk is!” – Willie Wartaal

Over KiKiD

Al dertien jaar geeft KiKiD belangrijke levenslessen op scholen. Nu maakt KiKiD de stap naar online en zet daarbij de echte grote rolmodellen (artiesten) in. De enorme impact van een rolmodel blijkt iedere dag weer: van wie neem je immers een boodschap liever aan dan van je grote voorbeeld?
 

Over Willie Wartaal

De artiest van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Spangas vertelt in het lesmateriaal op kwetsbare wijze over zijn eigen moeilijke jeugd, waar hij toch altijd in zichzelf heeft geloofd. Door middel van deze lessenreeks helpen Willie Wartaal en KiKiD de jongeren met het inzicht dat in jezelf geloven belangrijk en cool is. Een boodschap die juist nu zo belangrijk is om over te brengen.Willie Wartaal: “Op dit moment heb ik het gevoel dat de gevestigde instanties niet voldoende zorg dragen voor het welzijn van alle jongeren, vooral op sociaal maatschappelijk gebied. Een hoop kids hebben het moeilijk thuis en durven daar niet altijd over te praten. Zeker in coronatijd hebben zij het extra lastig en laat dit sporen na…
 
Met dit lesmateriaal, wat docenten zelf kunnen inzetten, hopen wij dat jongeren zich gesteund voelen in deze moeilijke tijd en dat ze weten waar ze terecht kunnen. Hiervoor wordt er in het lesmateriaal ook verwezen naar instanties. Naast het lesmateriaal met Willie Wartaal verschijnt binnenkort een tweede lessenreeks met niemand minder dan artiest Numidia. Bekend van onder andere Meli Meli (met Ali-B en Ronnie Flex) en Tout est bon (met Boef). Ook in haar les zal haar eigen verhaal centraal staan.Deze lessen zijn mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en de Gemeente Haarlem.
 

13 september 2021

Contact

Sanne Louw

Projectmanager

Telefoon

06 51 64 95 28