Nieuws

Naar overzicht

KiKiD lanceert op Vaderdag een video met Glen en Jaïr Faria

Praten met je puber is belangrijk. Maar een open, eerlijk gesprek voeren over onderwerpen als seks, alcohol, weerbaarheid, social media, zelfvertrouwen of sexting: hoe doe je dat? Veel ouders vinden dat enorm lastig. In een video geproduceerd door Stichting KiKiD voert zanger, rapper en songwriter Glen Faria (42) een openhartig gesprek met zijn zoon Jaïr (19). KiKiD lanceert de video op Vaderdag. 

Wat hebben vader en zoon van elkaar geleerd? Wat had Glen als ouder anders kunnen doen? Hoe praat Jaïr met zijn ouders over seks? Hoe vertelde hij aan zijn familie dat hij op mannen valt? De video vormt een mooie bron van inspiratie voor alle ouders en jongeren die met elkaar in gesprek willen over belangrijke thema’s (maar niet zo goed weten hoe).

Over Glen Faria

Glen Faria is een zanger, rapper en songwriter uit Amsterdam Zuidoost. Hij was 23 toen Jaïr werd geboren, midden in de periode dat hij met zijn muziekgroep Flinke Namen aan het pieken was: “Het was even een uitdaging, we hebben inderdaad een rock-’n-roll-baby”, aldus Glen. 

De veelzijdige artiest staat bekend om het delen van levensverhalen en situaties die voor velen herkenbaar zijn. Wat hij enorm waardeert aan zijn eigen gezin is dat ze áltijd met elkaar praten. Ook – en misschien wel vooral – over belangrijke (levens)thema’s: “Wij leren kinderen wiskunde, rekenen, allemaal shit waarvan we denken dat het superbelangrijk gaat worden in het leven. Terwijl eigenlijk weerbaarheid, op wat voor manier dan ook, één van de belangrijkste dingen is die je een kind mee kan geven.” 

Stichting KiKiD lanceert de video op Vaderdag (19 juni), om het belang van een openhartig gesprek tussen vader en zoon te benadrukken. KiKiD hoopt echter niet alleen vaders te inspireren, maar zeker ook moeders. Alle ouders!

Ben je journalist en lijkt het je leuk om live of telefonisch af te spreken met Glen, Jaïr en/of KiKiD-directeur Janine de Ridder? Ze geven graag toelichting op het belang van praten met je kind over belangrijke thema’s. Voor een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met Yannick Voogd: yannick@kikid.nl of 06 25 01 26 10.

15 juni 2022

Contact

Yannick Voogd

Office- en communicatiemanager

Telefoon

06 25 01 26 10