Nieuws

Naar overzicht

KiKiD lanceert twee gratis lessen over Geld & Geluk

Stichting KiKiD lanceert twee lessen over Geld & Geluk. De gratis lessen zijn gemaakt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. In het bijzonder leerlingen van klassen 2, 3 of 4. De interactieve lessen bestaan uit video’s waarin jongeren door middel van raps en hun persoonlijke verhaal aan het woord komen. De verhalen worden gevolgd door vragen en stellingen waar leerlingen, met behulp van hun mobiele telefoon, in de klas antwoord op kunnen geven. Docenten kunnen de lessen aan de hand van een eenvoudige instructie verzorgen. De lessen zijn mede mogelijk gemaakt door a.s.r.. Naast KiKiD en a.s.r. tekenden het Nibud en Aflatoun voor de inhoud. 

 

Maar liefst één op de vijf jongeren, oftewel 20%, van 18 tot 25 jaar heeft te maken met ernstige betalingsproblemen, bleek uit eerder onderzoek van het Nibud. Geldzorgen of niet rond kunnen komen, kunnen een grote impact hebben op het leven. Dat geldt uiteraard ook voor jongeren. De lessen van KiKiD gaan onder andere over crypto, afterpay, influencers, rekeningen en schulden en zijn vooral gericht op jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Ze hebben als doel jongeren op latere leeftijd voor geldproblemen te behoeden. De lessen zijn bij uitstek geschikt voor docenten economie, maatschappijleer of burgerschap en/of mentoren die ze in hun mentorlessen kunnen gebruiken.

 

Janine de Ridder, oprichter van Stichting KiKiD: “Het is niet vanzelfsprekend dat iedere jongere iets meekrijgt over verantwoord omgaan met geld. Hulp is niet altijd dichtbij en bovendien is voor sommige jongeren informatie over geldzaken moeilijk te begrijpen. Jongeren zijn daarnaast gevoelig voor verleidingen. Op social media is bijvoorbeeld veel positieve aandacht voor ‘snel geld maken’ met cryptomunten. Of influencers vertellen verhalen over snel geld verdienen en het wordt makkelijk gemaakt om van alles te kopen met behulp van tools als Afterpay. Dat maakt jongeren kwetsbaar. Zonder veel kennis van zaken gaan ze tot actie over en dat levert geregeld problemen op. Juist dat willen we voor zijn aan de hand van deze lessen.”

Wil je de lessen gebruiken? Check ze hier: https://kikid.nl/aanbod/online-lesmateriaal/

 

 

31 oktober 2022

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769