Nieuws

Naar overzicht

KiKiD in de media over seksualiteit, respect en grenzen

KiKiD is volop in de media met haar projecten over seksualiteit, respect en grensoverschrijdend gedrag. Zo schreven De Volkskrant, Het Parool en het Haarlems Dagblad een reportage over onze voorstelling Benzies & Batchies, en interviewde Metro en LINDA.nl Bente Fokkens over het online KiKiD X Bente-lesmateriaal.

Volkskrant: Steeds meer scholen aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Sinds de gebeurtenissen rondom The Voice of Holland besteden meer scholen aandacht aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, schrijft onderwijsredacteur Nadia Ezzeroili in een artikel voor de Volkskrant. “Een positieve ontwikkeling”, reageert onze directeur Janine de Ridder. “Maar dat wil niet zeggen dat jongeren deze onderwerpen dan ook graag met een leraar in de klas bespreken. Daarom boeken scholen ons graag. Leerlingen vinden het vaak ongemakkelijk om met een leraar of mentor erover te praten. Of ze voelen zich te onveilig, zeker als het gaat om nare ervaringen rondom dit thema.” Lees de rest van het artikel hier.

Het Parool: Seksuele voorlichting waar je wél wat aan hebt

Het Parool omschreef onze voorstelling over seksualiteit als “seksuele voorlichting waar je wél wat aan hebt”. In de reportage komen niet alleen onze Jongerenexperts aan het woord, ook sprak Het Parool met leerlingen van het Huygens College in Amsterdam: “De twee zijn allebei blij dat ze een uur les krijgen over deze onderwerpen. Funda praat er wel over met vriendinnen, maar nu weet ze beter hoe anderen erover denken. ‘Je leert ook over de grenzen van anderen, dat had ik wel eerder willen horen’, aldus Funda.” Lees de rest van het artikel hier.

Interviews met Bente

In de Week van de Liefde introduceerden we twee nieuwe digitale lessen over seksualiteit, verliefdheid en grenzen, met actrice en zangeres Bente Fokkens in de hoofdrol. Metro en LINDA.nl spraken met haar over de lessen en haar eigen ervaring met deze thema’s. Zo vertelt Bente aan LINDA.nl dat ze zelf vroeger graag zulke lessen had gehad: “De lessen over seksuele voorlichting bij mij op school waren namelijk heel slecht en ik had graag soortgelijke lessen gehad als deze video’s. Daarnaast vind ik het zelf heel belangrijk dat seks leuk is, dat zou het namelijk ook echt moeten zijn.” Het KiKiD X Bente-lesmateriaal is gratis beschikbaar op het online leerplatform LessonUp. Het LINDA-interview vind je hier, het Metro-interview hier.

Haarlems Dagblad: The Voice-rel maakt taboe bespreekbaar

Tot slot ook nog een mooie reportage in het Haarlems Dagblad (tevens gepubliceerd in De Gooi- en Eemlander, het Noordhollands Dagblad en het Leidsch Dagblad). Als er dan toch nog iets goeds moet voortkomen uit de misstanden bij The Voice of Holland, dan is dat wel dat het taboeonderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag meer bespreekbaar is geworden. Vooral voor jongeren is dat belangrijk, vertelt onze directeur Janine. Lees verder.

Ben je docent en wil je met je leerlingen in gesprek over thema’s als seksualiteit, relaties, grensoverschrijdend gedrag, respect, grenzen en wensen? KiKiD kan daar op een leuke, aansprekende én bewezen effectieve wijze bij helpen. Onder andere met de educatieve theatervoorstelling Benzies & Batchies, de aanvullende training en digitale lessen zoals de onlangs geïntroduceerde lessen met Bente! Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
 

24 februari 2022

Contact

Mark Miedema

Zakelijk Directeur

E-mail

mark@kikid.nl

Telefoon

0613329769